fredag den 7. december 2018

ChefsValley's Hjemmerøget hamburgerryg

Kære gæst
Jeg er nu begyndt at sende nye opskrifter ud på min blok.
Jeg håber de næste 2 vil give inspiration til at prøve at gøre det selv

Hjemmerøget hamburgerryg er jo ikke noget man gør hver dag. Det er jo nemmere at købe en færdigrøget i et supermarked, men se nu blot her

Første punkt er naturligvis at skaffe det rigtige kød


  1. En mager svinekam, her på et kilo uden svær og med ca. et par mm fedt
  2. saltlage med ca 250 g salt til en liter vand
  3. 2 spsk.. sukker. gerne brun farin eller rørsukke, men det er ikke væsentligt
  4. lidt krydderier, som laurbærblade. timian er fint. Tilsættes lage
  5. De nervøse er meget omhyggelig med hygiejnen og selvfølgelig skal man skylle kød og se til at beholdere er rene. Kogning af salt synes jeg er overdrevet
  6. Kødet lægges i saltlagen, Alternativt er tørsaltning som jeg ikke har har prøvet.
  7. Læg kødet i saltlagen i en beholder med låg i 3 dage i køleskabet
  8. Tag ud, skyl og læg på en rist i køleskabet i 2 døgn.
  9. Nu tør og klar til røgning
  10. Brug grill eller røgeovn med kold-røgning i 6 til 7 timer
  11. Sådan.
  12. Kog maks. 20 min eller hvis du har en pålægs-maskine kan man skive i fine snitter som røget filet







Sådan


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Morfars luksus fiskefrikadeller

Morfars Luksus fiskefrikadeller Når man er blevet pensioneret har man lidt tid til at lave noget særligt. Det skal dog ikke betyde, at man s...