Jeg er nu begyndt at sende nye opskrifter ud på min blok.
Jeg håber de næste 2 vil give inspiration til at prøve at gøre det selv
Hjemmerøget hamburgerryg er jo ikke noget man gør hver dag. Det er jo nemmere at købe en færdigrøget i et supermarked, men se nu blot her
Første punkt er naturligvis at skaffe det rigtige kød
- En mager svinekam, her på et kilo uden svær og med ca. et par mm fedt
- saltlage med ca 250 g salt til en liter vand
- 2 spsk.. sukker. gerne brun farin eller rørsukke, men det er ikke væsentligt
- lidt krydderier, som laurbærblade. timian er fint. Tilsættes lage
- De nervøse er meget omhyggelig med hygiejnen og selvfølgelig skal man skylle kød og se til at beholdere er rene. Kogning af salt synes jeg er overdrevet
- Kødet lægges i saltlagen, Alternativt er tørsaltning som jeg ikke har har prøvet.
- Læg kødet i saltlagen i en beholder med låg i 3 dage i køleskabet
- Tag ud, skyl og læg på en rist i køleskabet i 2 døgn.
- Nu tør og klar til røgning
- Brug grill eller røgeovn med kold-røgning i 6 til 7 timer
- Sådan.
- Kog maks. 20 min eller hvis du har en pålægs-maskine kan man skive i fine snitter som røget filet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar