søndag den 22. december 2019

ChefsValley´s Sylte af ribbensteg

Julen og de mørke kolde dage er den tid på året hvor man får lyst til mad der giver lidt mere energi end salat.
Hjemmelavet sylte er i bund og grund samme grundopskrift som rullepølse, men med lidt variation og konsistens.
Denne opskrift er ret simpel og tager ikke lang tid.

Kogning og afkøling er det der tager længst tid

Ingredienser:

  • En ribbensteg ca 1- 1½ kg.
  • Et stort løg
  • lidt porre
  • lidt gulerødder
  • Laurbærblade 
  • hele sorte peberkorn
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt allehånde
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 2-3 tsk svinebouillon pulver
  • Frisk timian eller tørret
  • 1 spiseskefuld salt efter kogning
  • 4 blade husblas

Ribbensteg skæres i stykker svarende til hvert bens bredde

Ribbensteg med ben

Krydderier og grøntsager klargøres

Krydderier og grønt til suppen

Jeg har en dejlig stor busk med frisk timian i haven hele året, så det er blot ud med saksen

Frisk timian

Find en passende gryde og put alle ingredienser i.


Tilsæt vand til det hele er dækket og skum efter et opkog.

Lad det så simre til kødet er helt mørt. Et par timer kan normalt gøre det.

Tilsæt nu en spiseskefuld salt.





Skær svær og fedtlaget fra og del kødet i grove stykker.























Kog suppen lidt ind si den og tilsæt husblassen der har ligget i koldt vand.

Hæld suppen over kødet i formene.

Resten af suppen tilsættes lidt kulør og hældes i forme til sky.


Dæk med låg og sæt dem i køleskabet til næste dag

Voila




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Morfars luksus fiskefrikadeller

Morfars Luksus fiskefrikadeller Når man er blevet pensioneret har man lidt tid til at lave noget særligt. Det skal dog ikke betyde, at man s...