Hjemmelavet varmrøget laks
Det er ret enkelt, men kræver et sted at ryge laksen udendørs.
En kuglegrill kan gøre det, men kræver meget opmærksomhed da den ideelle temperatur skal være omkring 75 grader i en times tid
Jeg har en forholdsvis billig røgkasse med et elektrisk varmelegeme, men selv en papkasse, eller to store potteplanter kan bruges. Søg inspiration på nettet
Den viste laks er ca 700 gram og fås i mange supermarkeder (endda med tilhørende røgsmuld.
Røgsmuldet kan fås i flere byggemarkeder der forhandler grill og tilbehør.
Husk det skal være fint røgsmuld af typen bøg eller tilsvarende.
Skyl den ferske laksefilet med koldt vand og dup den tør.
Drys med blot lidt salt og peber.
Kan naturligvis krydres efter smag med andre krydderier som for eksempel timian, men undgår at overdøve laksens naturlige smag.
Vær behersket med mængden af røg, så laksen ikke bliver for røget.
Jeg bruger ca 2 store spiseskefulde smuld.
Den røges i ca 1 time ved 75 grader, måske lidt længere hvis temperaturen har været lidt lavere.
Saften fra laksen skal trænge ud og koagulerer med en lidt hvidlig saft før den er færdig, men giv den nu ikke for meget så den bliver tør.
Pynt evt. med havens spiselige blomster eller andet der ser festligt ud.
Server gerne med en let cremefraiche med lidt citron eller lime
Thats it....
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar