tirsdag den 31. december 2019

ChefsValley´s Lobster Thermidor og kammuslinger



Efter lidt inspiration på nettet fandt jeg at min egen opskrift med hummerkød og kammuslinger måtte være brugbar.

Jeg har ikke fundet denne opskriftskombination på nettet, men jeg siger jer det er en himmerigs mundfuld.





Hummeren jeg købte var nemlig lidt lille og hvis der skulle blive et måltid ud af den tænkte jeg den kunne spædes op med kammuslinger.
kammuslinger har lidt af samme konsistens og smag.

Hvad skal man bruge til 2 personer:

  • 1 stk mindre hummer
  • 200 gr kammuslinger ( ca 6-8 stk)
  • Hvid opbagt sovs. (Bechamelsovs med et fint ord) med lidt skaldyrsbouillon, fløde/mælk hvis man ikke har lavet hummer bisque.
  • 1 skalotteløg.
  • Smør
  • Lidt salt
  • peber
  • lidt stødt muskatnød
  • lidt cognac eller rom
  • evt ½ tsk sennep hvis man kan lide det
  • En sjat hvidvin.
  • revet parmesan
  • dild
  • citron

Forbered hummerkød og kammuslinger:
Fjern tarme og mavesæk ol.. fra hummeren.

Skær kødet i mundrette stykker.



Skallerne gemmes og forvarmes senere i ovnen.



Forbered sovsen:
(lav kun en mængde der svarer til at fylde de 2 skaller
Glaser et finthakket skallotteløg i smør
Tilsæt fiskefond/ skaldyrsfond og lidt hvidvin og cognac/rom.
Lad det koge ind til det halve.

Tilsæt til den opbagte sovs og smag til med muskatnød, salt og peber
Tilsæt evt et lille skvat citron og sennep efter smag


Enten tilsættes kødet og det varmes op. Lad det ikke koge.

Fordel blandingen i de to forvarmede skaller

eller fordel kødet i de to forvarmede (tørrede) skaller og hæld sovsen over

drys med parmesan.

Sæt dem under grillen i 2-3 minutter indtil overfladen bobler og er gylden.


Pynt med dild

og server varmet flute til
Velbekomme



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Morfars luksus fiskefrikadeller

Morfars Luksus fiskefrikadeller Når man er blevet pensioneret har man lidt tid til at lave noget særligt. Det skal dog ikke betyde, at man s...