søndag den 22. september 2019

ChefsValley´s Figner, syltede og brændte


Her er min seneste kreation:

Syltede figner


Mit figentræ er, - efter et par milde vintre, nu ca 3,5 m højt og der har i år (2019) været mindst 100 figner på træet.
De første var modne i slutningen af august og de første der ikke blev spist ferske syltede jeg.

Ret enkelt med vanilie og sukker. Jeg brugte farin (puddersukker).

Ca. en halv liter vand.
Vaniljestang
Lidt vaniljesukker.
3 spsk farin.
Ca 10 figner.
1/8 liter cognac

Fignerne skylles, toppen skæres af og fignerne gives et krydssnit i toppen.




Lagen gives et opkog og hældes over fignerne i et syltetøjsglas.


Der hældes en god skvat cognac over.
stilles et mørkt sted et par uger

Brændte figner

Toppen skæres af og fignerne halveres og lægges på staniol i en bradepande



Lidt reven citron eller limeskal drysses over.

En teskefuld farin lægges på toppen og der hældes et par teskefulde cognac over

sættes i en 200 grader varm ovn ca 15 min til de er let brunede.


Jeg giver dem en sidste gang karamellisering med en brænder.

De brændte figner kan fryses.
Saften kan hældes ved.



smager dejligt med is og pandekager.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Morfars luksus fiskefrikadeller

Morfars Luksus fiskefrikadeller Når man er blevet pensioneret har man lidt tid til at lave noget særligt. Det skal dog ikke betyde, at man s...