torsdag den 5. april 2018

ChefsValley´s stegte sild i eddike

Hjemmelavet stegte sild i eddike



Stegt sild i eddike



Stegt sild i eddike er en dejlig dansk spise.

Jeg har købt færdige der var enten for sure, for søde, for tørre for meget mel o.s.v.

Her er du din egen herre for 30 kr. får du 8 dejlige stegte sild.

Køb frosne sildefileter. 8 styk i en pakke med 4*2 som fås i dit fleste supermarkeder.

Lad dem tø op 1 times tid.
Skyl dem under koldt vand til de 4*2 skiller fra hinanden. De behøver ikke være 100% optøet, men ca 80%.
Stik en tandstik eller to i siden så de holder sig lukket.

Vend dem i rugmel tilsat lidt salt og peber.

Steg dem på en middelvarm pande i godt med smør till de er gyldne. (Ca. 3-4 min på hver side).

Tag dem af panden og fjern tandstikkerne.

Hæld ca 1/4 liter eddike i en gryde og tilsæt 3-4 spiseskefulde sukker.

Jeg tilsatte lidt hele peberkorn og lidt tørrede tranebær
Enebær og måske lidt laurbærblade er nok mere almindeligt.

Smag på "styrken" af lagen og afstem med eddike eller sukker til din foretrukne smag.
Vil du have mange løg på tilsætter du blot snittede løg til lagen.

Brug en passende skål, hels med låg. hæld lagen i og læg sildende så de stort set er dækket af lagen.
Jeg brugte blot et par røde skalotteløg og lagde oven på, da jeg ikke er så vild med mange løg på den stegte sild.

Stil den i køleskabet et døgns tid.

Spises naturligvis på et stykke groft rugbrød - med eller uden smør ;-).

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Morfars luksus fiskefrikadeller

Morfars Luksus fiskefrikadeller Når man er blevet pensioneret har man lidt tid til at lave noget særligt. Det skal dog ikke betyde, at man s...